Domaci spageti sa mlevenim mesom

Recept

markic

Postavljeno 01.04.2010.
Lako i brzo se pravi, idealno kada vam nedostaje vremena :)

Ocena 3.92

priprema

Potrebno vreme:manje od pola sata
  • 1. Pripremiti jednu kesicu alevinog paradajz sosa prema receptu sa pakovanja (odlican je a stedi dosta vremena, ceo obrok je spreman za manje od pola sata).
  • 2. U 400 grama mlevenog mesa (najbolje mesanog) pre przenja dodati 1 kafenu kasiku aleva paprike (ja koristim ljutu ali slatka je isto super), 1/2 kafene kasike alevinog senfa, prstohvat aleva kulinat finesse i po ukusu aleva bibera.
  • 3. U zagrejan i nauljen dublji tiganj dodati meso i prziti dok ne promeni boju iz crvene u sivu (4-5 min), a zatim dodati vec pripremljen paradajz sos i obavezno dodati kasiku aleva origana (radi punog mirisa). Prziti jos 5-10 min na slabijoj vatri.
  • 4. Paralelno sa przenjem na drugoj ringli u serpi se zagreva voda u kojoj cemo obariti spagete (malo soli i ulja u vodi pre stavljanja spageta je pozeljno).
  • 5. Obe stvari bi trebalo da budu gotove u priblizno isto vreme (ne ocajavajte ako nisu, to zavisi od posudja), procedite spagete, prelijte ih mlevenim mesom i servirajte.
  • 6. Ovo je dovoljno za 3 odrasle osobe ali ako ste sami samo sklonite sos-meso u frizider i podgrejte pre sledece upotrebe :)
  • 7. Prijatno!

Sastojci

1 x aleva sos od paradajza za spagete; 1 kasika: aleva paprike, aleva kulinat finesse, aleva senfa, aleva origana; 400 gr mlevenog mesa; pakovanje spageta; malo ulja, soli i naravno vode za spagete.

komentara(6)

Ja sam prezadovoljna ovim receptom :) zaista divno.. jeste da testenina goji, ali sa alevinim proizvodima to i nije toliko strasno :) hvala vam sto postojite :) Markic, spremi nam jos jedan ovako dobar recept :)
(Jovana, 30.04.2010. 00:12)
super recept brzo i jednostavno
(maxs, 28.04.2010. 20:08)
vec mi se jede, svaka cast... ne razumem zlonamerni komentar, no dobro...
(marina, 02.04.2010. 17:05)
Toliko o originalnosti! Ovakav recept pise na skoro svakim spagetama i/ili sosu za spagete. Ocigledno se nagrade dele po braci i sestrama.
(medena milica, 01.04.2010. 16:04)
Sada znam sta cu da spremim za rucak, hvala Markic! :)
(Medena, 01.04.2010. 13:01)
Jako ukusno, brzo za spremiti svaka cast! :)
(Milica, 31.03.2010. 20:08)