Punjeno pile

Recept

Zdravka

Postavljeno 24.03.2010.
praznicno...

Ocena 4.31

priprema

Potrebno vreme:90 min
  • 1. Povrce istresti iz kesice i kratko prokuhati.Potom ga dobro ocediti od vode pa satresti u vecu ciniju.
  • 2. Jaja skuhati, oljustiti pa iseckati na kockice i dodati u povrce. Kisele krastavcice takodje iseckati na kockice i umesati u povrce. Potom dodati pavlaku, majonez i senf sve dobro izmesati. Potom dodati ren , malo posoliti i pobiberiti.Sve dobro izmesati i ostaviti u frizider da se ohladi.
  • 3. Iz pileta pazljivo izvaditi kosti pa meso puniti stavljajuci prvo sunku,potom kackavalj, rusku salatu, kackavalj pa na kraju sunku. Sve rupice dobro zatvoriti sunkom, pa spojiti cackalicama i uvezati kuharskim koncem da smesa ne bi iscurila prilikom pecenja.
  • 4. Ovako pripremljeno pile staviti u tepsiju, dobro ga zaciniti KULINATOM (najboljim zacinom od povrca ikad napravljenim), malo pobiberiti, premazati senfom, potom i nauljiti i peci u zagrejanoj rerni.
  • 5. Kad je peceno izvaditi iz rerne, skinuti konac i cackalice.Pile seci na snite i servirati sa ostatkom ruske salate.

Sastojci

1 vece pile, 300 g kackavalja, 500 g praske sunke, ulje, Aleva kulinat, Aleva senf, Aleva mleveni biber, 2 kasike aleva rena. Za rusku salatu potrebno: 500 g smrznutog povrca za rusku salatu, 2 jaja, 200 g aleva kornisonija, 1 pavlaka, 200 g majoneza, 3 kasike aleva delikates senfa.

komentara(1)

Odlican recept, isprobacu ga za predstojeci praznik.
(Jelena, 31.03.2010. 15:03)